• Entrevista a Ramón Miras Lopez
  Granollers, 16 de desembre de 2010
  Conflictes socials
  Guerra Civil
  Exili
  Nascut a Tíjola (Almeria), el 29 de desembre de 1931, si bé de ben petit va venir a Granollers amb la família. La seva trajectòria professional s'ha desenvolupat al món de la sanitat. Va viure el bombardeig de l'any 1938 i uns oncles seus es van exiliar acabada la Guerra Civil.
 • Entrevista a Pere Diumaró Pou
  Granollers, 18 de desembre de 2010
  Conflictes socials
  Guerra Civil
  Exili
  Fill de Granollers, va néixer a la plaça de la Corona el 19 de desembre de l'any 1928. Els avis tenien un establiment de venda de vi i menjar a la mateixa plaça, conegut com can Peret de la Taverna, pel seu avi, que es deia Peret. Sempre ha viscut a la Corona, on ha tingut vivències, com ell mateix explica, bones i dolentes.
 • Entrevista a Esteve Velilla Miralpeix
  Granollers, 18 de desembre de 2010
  Conflictes socials
  Guerra Civil
  Exili
  Granollers (1922-2015). Fill de pare aragonès i mare granollerina, neix al c. de Sans. Repassa els grans esdeveniments històrics que ha viscut, que han fet que tingués una vida intensa: 6 d’Octubre de l’any 1934, 18 de juliol de 1936... Va ser alumne de la Unió Liberal, una escola d’idees avançades i on recorda que va tenir bons professors.
 • Entrevista a Enric Pey Rufi
  Granollers, 17 de desembre de 2010
  Conflictes socials&#10
  Guerra Civil&#10
  Exili
  Va néixer al carrer Foment de Granollers. Membre d'una generació de músics. Entre les orquestres en les quals va tocar destaca La Selecció, després de la guerra. El seu pare va formar part de la Banda de les Milícies durant el conflicte bèl·lic. Quatre familiars seus van morir a Mauthausen. Va viure el bombardeig de Granollers de 1938.
 • Entrevista a Alfred Codina Casals
  Granollers, 17 de desembre de 2010
  Conflictes socials
  Guerra Civil
  Exili
  Nascut a la Garriga el 6 de febrer de 1937, en plena Guerra Civil. Va estudiar primer a l'escola Sant Lluís (aleshores els Hermanos) i a l’escola nacional. Professionalment ha estat tècnic de so i imatge i també s'ha dedicat a la reparació d'electrodomèstics. Jugador de jove al Balonmano Granollers, va tenir contacte amb persones exiliades a l'estanger.