• Tertúlia: 60 anys de Joventuts Musicals a Granollers
  Granollers, 6 de febrer de 2023
  Arts i activitats culturals
  Arts escèniques
  Música Associacions i entitats
  Un repàs dels 60 anys d'aquesta 'entitat des de la seva fundació el 1962. Amb la participació de Ricard Saurí, ceramista, empresari, músic, membre fundador de Joventuts Musicals a Granollers; i d'Agustí Vidal, perfumista i músic, membre de Joventuts Musicals, des d'on va ser un dels impulsors del Festival Internacional de Música de Granollers (1976-2008). 
 • Tertúlia: 60 anys de la gran nevada. Records i anècdotes
  Granollers, 19 de desembre de 2022
  Fenòmens meteorològics
  Nevades
  Amb la participació de Josep Comas, dedicat professionalment a la fotografia, Can Comas, i aficionat al cinema; Montserrat Corbera, ha treballat al comerç familiar (Can Garrell); Emili Botey, responsable de formació a la multinacional Eaton, abans Josep Botey SA-TEM, i aficionat a la pintura; Montserrat Sol Prades, dedicada al comerç (joieria familiar, A. Colomer).
 • Tertúlia: Fàbriques i tallers tèxtils a Granollers, més enllà de Roca Umbert
  Granollers, 3 d'octubre de 2022
  Fàbrica tèxtil
  Fàbriques
  Amb els testimonis de Lluís Felip, petit empresari tèxtil; Oriol Murtra, empresari (Can Murtra, fundada el 1892, amb cinc generacions al darrere i actualment en funcionament); Bonaventura Buixó, treballador del tèxtil (Can Murtra); Maria Valldeneu, teixidora a la fàbrica de Can Torras, Can Federico, i a Tèxtil Sedalgo; Josep Domene, manyà de la fàbrica de Can Torras; Miquel Maynou, teixidor a l'artesania Tèxtil Rierans; i Carles Vidal, treballador al blanqueig de Manufactures del Vallés, anteriorment Vda. de Francisco Soler.
 • Tertúlia: Escola Municipal de Treball, dels anys 20 als 70: records d'un centre referent per a generacions de granollerins
  Granollers, 25 d'abril de 2022
  Edificis i espais
  Equipaments educatius
  Escola Municipal del Treball
  Amb el testimoni d'Antoni Corral Herrerias, alumne de l'EMT i professor des de 1978; Antonio Vicente Granado, alumne, professor des del 1978 i director del 2007 al 2016; Luis Miguel Barbosa Mañero, alumne i professor del 1977 al 2015; Josep Teis Mateu, vinculat a l'EMT com a alumne, professor i conserge durant més de 50 anys; Ramon Collell Puig, professor des dels anys 70 i director del 1989 al 1993 i del 1993 al 2007; Miquel Maynou i Riera, alumne i professor del 1976 al 2006; Josep Estapé Guàrdia, alumne i professor fins al 1963.
 • Tertúlia: Dones esportistes a Granollers els anys 1950- 1970
  Granollers, 13 de desembre de 2021
  Esports
  Amb el testimoni de Rosario Rodríguez Castro jugadora de bàsquet; Maria Cinta Gurri Deulofeu jugadora de voleibol; Margarita Larripa Serra i Maria Teresa Guàrdia Puntí jugadores de handbol i Montserrat Guàrdia Puntí gimnasta.
 • Tertúlia: Recordant els mestres Celestí Bellera i Rita Gibernau
  Granollers, 7 d'octubre de 2021
  Escola
  Educació
  Dins les Jornades Europees de Patrimoni 2021 per difondre el fons documental Celestí Bellera i Rita Gibernau. La tertúlia hi van participar diversos  exalumnes dels mestres de Palou.
 • Tertúlia: Història del Club Balonmano Granollers, amb el testimoni de Karles Torra i Jaume Vivé
  Granollers, 12 de setembre de 2018
  Associacions i entitats
  Esports
  Handbol
  La tertúlia Història del Handbol a Granollers que s’ha portat a terme dins els actes del 75é aniversari del Club.
 • Tertúlia: Un repàs per la història de l’Agrupació Excursionista, amb el testimoni de Maure Lluís Enerch, Carles Garcia Pérez i Francesc Roma Casanovas,
  Granollers, 18 de març de 2018
  Associacions i entitats
  Esports
  La Tertúlia fa referència a la història de l'Agrupació Excursionista de Granollers a partir de testimonis molt vinculats amb l’entitat.
 • Tertúlia: Històries del Futbol a Granollers, amb el testimoni de Enric Garcia-Pey Pey
  Granollers, 26 de novembre de 2013
  Esports
  Futbol
  Edificis i espais
  Instal·lacions esportives
  Camp Municipal de futbol
  El testimoni parla del seu records de jugar a l'Sport Club Granollers durant els anys 50 i 60. Enric Garcia-Pey va començar a jugar a futbol amb l'Sport Club Granollers la temporada de 1956- 1957, amb els infantils. Va passar a juvenils les temporades de 1961a 1964 i la temporada de 1964 a 1965 va jugar amb el primer equip. Va ser capità de l'infantil, juvenil i primer equip de l'Sport Club.
 • Tertúlia: L'Escola i l'ensenyament a Granollers els anys 20 i 30, amb el testimoni de Esteve Velilla Miralpeix
  Granollers, 25 de setembre de 2013
  Edificis i espais
  Equipaments educatius
  Escola Antoniana
  Escola lliure de La Unió Liberal
  El testimoni a referència en quines escoles hi havia a Granollers i com era l’escola durant la II República. Esteve Velilla, entre 1926 i 1936, va estudiar en diverses escoles de Granollers: Escola Antoniana (dels Frares Franciscans); Escola del Sr. Jaume Vivé Alerm; L'Escola San José dels Germans de la Doctrina Cristiana de la Salle, coneguda popularment com els Hermanos; Acadèmia Granollers del mestre Manel Masjuan Belloch; i l'Escola de la Unió Liberal. Des dels 14 anys va exercir de mecànic industrial en diverses fàbriques de Granollers.
 • Tertúlia: Els cinemes de Granollers dels anys 50 als 70, amb el testimoni de Jordi Riba Torelló
  Granollers, 22 d’octubre de 2013
  Arts i activitats culturals
  Arts escèniques
  Cinema
  El testimoni explica quins eren els cinemes que hi havia a Granollers, qui portava els cinemes i com es distribuïen les pel·lícules. Jordi Riba ha estat molt vinculat a diversos mitjans de comunicació i gran aficionat al cinema. Ha treballat en diversos mitjans, tant de Granollers com d'abast català, així com de França i dels Estats Units i en diverses entitats culturals de Granollers. Ha fet donació a l'Arxiu Municipal de Granollers de més de 2.500 programes de mà de les pel·lícules que es podien veure en els cinemes de Granollers entre els anys 40 i els 70, els quals va col·leccionar al llarg de la seva joventut.
 • Tertúlia: La vida quotidiana a Granollers abans del bombardeig de 1938, amb el testimoni de Maria Assumpció Ruera Casademunt
  Granollers, 6 de juny de 2013
  Conflictes socials
  Guerra Civil
  Bombardeigs
  Festes i tradicions
  Arts i activitats culturals
  Arts escèniques
  Música
  Maria Assumpció Ruera, filla del músic Josep Maria Ruera Pinart i de Maria Casademunt Armengol, la que va ser la primera dona del músic amb la qual va tenir quatre filles, parla de com es vivia a Granollers abans de la Guerra Civil, els anys 30, des d’un àmbit social i cultural.
 • Tertúlia: Vivències i records a les places de Granollers, amb el testimoni de Montserrat i Teresa Mas Codina
  Granollers, 17 de desembre de 2013
  Festes i tradicions
  Infants
  La Montse (1937) i la Teresa Mas Codina (1943) són germanes nascudes a Granollers on hi han viscut al llarg de la seva vida, primer a la carretera i el 1945 van anar a viure a la Porxada on van viure la seva infantesa i joventut, concretament vivien al número 32, on els seus pares van obrir comerç de venda d'espelmes i tot tipus de productes, el que s'anomenava una botiga d'ultramarins, la Cereria J. Mas Marqués, coneguda popularment per Cereria Mas. Els testimonis parlen del seu records d’infantesa i joventut, als anys 50 i 70.
 • Tertúlia: El bombardeig de 1939 i l'acabament de la Guerra Civil a Granollers, amb el testimoni de Teresa Saló Baliu.
  Granollers, 28 de gener de 2014
  Conflictes socials
  Guerra Civil
  Bombardeigs
  Edificis i espais
  Refugis
  El testimoni fa un relat de com va viure el bombardeigs de 1938 i 1939, la retirada i l'inici del franquisme. Teresa Saló va néixer a Granollers el 1922. Durant la guerra va marxar amb tota la seva família (els pares i 4 germans) després del bombardeig de 31 de maig de 1938, va anar viure a una masia de Vilanova del Vallés, tot hi que va venir a Granollers a finals de gener i recorda els bombardeigs de finals de gener del 1939 que van afectar a la població, i la utilització dels refugis de la ciutat, així com l'arribada de l'exercit Nacional que va donar lloc al acabament de la Guerra civil a Granollers el 28 de gener de 1939.
 • Tertúlia: Sobreviure a la postguerra. Els orfes de Guerra a Granollers, amb el testimoni de Núria Garrell Soto, Ernest Sentís Puig i Josep Maria Pou Riera. I amb la col·laboració de Carme Giménez, Lambert Botey i Anna Maimir
  Granollers, 20 de maig de 2014
  Conflictes socials
  Guerra Civil
  Bombardeigs
  Infants
  Testimoni d'alguns nens que van quedar orfes durant la Guerra Civil: de pare o de pare i mare. Estudi realitzat per Carme Giménez a partir de la documentació de l'AMGr dels expedients de sol·licitud d'ajuda als orfes de guerra, des del moment en que queden orfes i les conseqüències i de les entrevistes realitzades Lambert Botey, Anna Maimir i Carme Giménez.
 • Tertúlia: El Mercat de Granollers amb el testimoni de Josep Oliva Malla
  Granollers, 6 de juny de 2014
  Mercats
  Mercat del dijous
  A la tertúlia es para de les parades del mercat diari de la Porxada i del mercat setmanal del dijous, dels anys 50 als 70. Josep Oliva va tenir una parada de venda de bacallà, pesca salada i conserves al mercat diari de la Porxada i al mercat dels dijous a la Porxada, cantonada carrer Portalet, carrer on tenien també una botiga anomenada Can Felisó. El 1970 amb la creació del mercat de Sant Carles i la desaparició del mercat diari de la Porxada, van adquirir una parada que la van mantenir uns 5 anys. Finalment van continuar el negoci de les conserves amb la botiga del carrer del Portalet fins a la seva jubilació.
 • Tertúlia: Els aprenents d'oficis a Granollers dels anys 30 als 50, amb el testimoni de Joan Pi Cabanas
  Granollers, 18 de febrer de 2014
  Oficis i professions
  El testimoni parla de quines eren les tasques dels aprenents d'oficis i la seva experiència com a aprenent de mecànic. Joan Pi va ser el fundador i president de l'Associació d'Exinternats del Franquisme de Catalunya entre 2001 i 2010. Era mecànic de professió.
 • Tertúlia: Les primeres emissions de ràdio a Granollers i la creació de RKOR, amb els testimonis de Enric Corbera Santanach i Jordi Riba Torelló
  Granollers, 29 d’abril de 2014
  Ràdio
  Els testimonis fan una perspectiva de les ràdios de Granollers des de 1936 fins als anys 90 i un relat sobre la història de RKOR. Enric Corbera per petició de Manel i Concepció Navarrete va començar a treballar a Ràdio Granollers a la direcció tècnica des de l'inici de l'emissora fins el 1984, quan en Jordi Riba el va contractar per a l'emissora RKOR de Granollers com a director tècnic on hi va estar 17 anys. Jordi Riba va ser Promotor i soci fundador de l'emissora de ràdio RKOR de Granollers.
 • Tertúlia: Records de l'antiga estació, amb el testimoni de Pere Diumaró Pou
  Granollers, 25 de març de 2014
  Edificis i espais
  Estacions
  Estació MZA
  Transports
  Ferrocarrils
  Records de l'antiga estació i del parc de l'estació, i de l'inici de l'Estació actual durant els anys 40 als 60. Pere Diumaró va néixer a Granollers el 1928. S'ha dedicat a l'artesania fins a la seva jubilació. És un enamorat de Granollers i ha format part activa en vàries juntes i associacions de la ciutat: esportives, culturals, polítiques, festives, religioses i benèfiques. El 2010 va publicar el llibre “La plaça de la Corona” i el 2013 “La Carretera 1880- 2010 de la Fonda Europa a Ca Peret de la Taverna”
 • Tertúlia: El grup Boul Mich amb el testimoni de Emili Botey Gómez i Josep Comas Castellsagué
  Granollers, 4 de novembre de 2014
  Arts i activitats culturals
  Arts escèniques
  Teatre
  Cinema
  Música
  Els testimonis narren qui era el grup Boul Mich, del qual en formaven part. El grup es va iniciar a finals dels anys 50 principis dels 60 amb un grup d'amics que es trobaven al tren quan anaven a treballar o a estudiar. Amb el nom extret del Boulevard Saint Michel tingué una vocació marcadament cultural. Es reunien per fer activitats culturals: teatre, música, lectura i cinema. Era un grup clandestí i mixt d'homes i dones, fet poc usual a l'època. L'activitat d'aquest grup local, dels anys 60, era singular i, sobretot, molt representativa de les inquietuds i els objectius de la joventut de l'època, a l'entorn de la lectura, el teatre, el cinema, la música i trobades diverses.
 • Tertúlia: La Modernitat en el Granollers de 1914, el bicentenari, amb el testimoni de Carme Giménez Avellana, Montserrat Tribó Batalla, Ivan Casado Novas i Sandra Oliver Molero
  Granollers, 7 d’octubre de 2014
  Arts i activitats culturals
  Arts escèniques
  Cinema
  Festes i tradicions
  Festa Major
  Tertúlia portada a terme per els voluntaris del grup de descripció de documentació de l’AMGr. Es descriu el context històric de 1914 a partir de la correspondència que rebia l'Ajuntament de Granollers.
 • Tertúlia: Les sagristanetes de les capelles de Granollers, amb el testimoni de Montserrat Sol Prades i Carme Pujadas Oliva
  Granollers, 9 de desembre de 2014
  Edificis i espais
  Equipaments religiosos
  Capella de Santa Esperança
  Festes i tradicions
  Dones
  Els testimonis parlen de la seva experiència com a administradores o sagristanes de les capelles de Granollers,cada any es triaven noies a les que anomenaven administradores o sagristanetes, que solien ser del barri.
 • Tertúlia: Els canvis urbanístics de la ciutat durant la Transició, amb el testimoni de Enric Garcia-Pey Pey
  Granollers, 12 de maig de 2015
  Edificis i espais
  La tertúlia fa referència als canvis urbanístics de la ciutat a partir d'algunes imatges de dues pel·lícules del 1966 de Josep Rovira Gallemí: Història de la ciutat i La ciutat somiada, com era la ciutat abans de la transformació. Enric Garcia-Pey, que va treballar per a diversos arquitectes i per a l’Ajuntament de Granollers durant 43 anys, explica els grans canvis urbanístics de finals dels anys 60 principis dels 70 que aniran transformant la ciutat.
 • Tertúlia: Que va passar amb el patrimoni de Granollers durant la Guerra Civil?, amb el testimoni de Esteve Velilla Miralpeix
  Granollers, 10 de febrer de 2015
  Museu de Granollers
  Conflictes socials
  Guerra Civil
  Esteve Velilla, va estar implicat en la recuperació i l'inventari del patrimoni moble, que durant la Guerra Civil, va ingressar al Museu Arxiu de Granollers i el Vallès Oriental. A més, va participar en el seu muntatge a l'antiga seu de Can Molina. Esteve coneix bé la constitució del Museu i les gestions fetes per salvaguardar aquell patrimoni, per mitjà de la recuperació de la llista d'objectes.
 • Tertúlia: Granollers després de la mort de Franco amb el testimoni de Anna Maria Palé Llavina
  Granollers, 24 de novembre de 2015
  Conflictes socials
  Manifestacions
  Edificis i espais
  Actes polítics
  La tertúlia es centra en les conseqüències de la mort de Franco, els canvis que es produeixen a la ciutat, els moviments polítics i socials fins a la creació del primer Ajuntament democràtic. Anna Maria Palé Va formar part del primer ajuntament democràtic de Granollers, l'any 1979, essent una de les primeres dones que va ocupar un càrrec de responsabilitat política a la ciutat. D'aquesta manera va assumir les regidories de Salut Pública, Consum i Serveis Socials, inaugurant tota una nova manera de fer les coses. Al 1999 va decidir abandonar la política després de vint anys.