• Catecisme al barri Xarlet
  1958
  Pràctiques religioses
  Comunions
  Primera comunió d’un grup d’infants del barri Xarlet de Canovelles, en un envelat, ja que encara no hi havia l'edifici de l'església de Fàtima. Les imatges mostren els moments abans de la cerimònia, amb l’arribada de les famílies mudades per a l’ocasió, la celebració de la missa –amb el mestre Ruera tocant l’orgue- i la primera comunió d’almenys una vintena de nenes i nens, elles de blanc i amb vel, ells amb americana i corbata.
 • Festa Major 1982
  agost 1982
  Festes i tradicions
  Festa Major
  Filmació d'algunes de les activitats programades durant la Festa Major de Granollers, del 25 al 29 d'agost de 1982. Discurs inaugural de l’alcalde Rafael Ballús, de la regidora de Cultura Concepció Navarrete, traca d'inici, cercavila de gegants i capgrossos, exposició d’art, concerts nocturns, el grup La Farinera pels barris, titelles, màgia, pallassos, el rellotge, havaneres, gimcana automobilística, sardanes, exposició d’art al Museu, rom cremat, castellers, globus, handbol, majorettes, petanca, danses, futbol, teatre i concerts...
 • Granollers, subseu olímpica 1992
  1992
  Esports
  Handbol
  El film promogut per la Generalitat de Catalunya presenta la ciutat de Granollers com a Subseu de l’handbol en les Olimpíades de Barcelona’92.
 • Memòria coral del bombardeig
  2022
  Conflictes socials
  Guerra Civil
  Bombardeigs
  Entrevistes a testimonis del bombardeig del 31 de maig de 1938. Testimoni d'Agustí Valentí Marçal, Maria Arbós Pou, Concepció Maresma Sarroca, Dolors Illa Pagès, Eduard Barbany Pujol, Esteve Aubanell Garriga, Gabriel Montagud Galan, Josep Estapé Guàrdia, Lola Gadea Vila, Maria Rosa Baró Besulí, M.Teresa Llistuella Barbany, Maria Arimany Nicolau, Maria Valldeneu Serra, Montserrat Quincoces Boter, Matilde Saborit Huertas, Mercè Ventura Garreta, Modesta Prat Casademunt, Tomàs Colomer Mas.
 • Sant Jordi
  abril 1976
  Festes i tradicions
  Diada de Sant Jordi
  Celebració i representació del conte de Sant Jordi al pati de l'Escola Sant Esteve.
 • Festa Major 1983
  agost 1983
  Festes i tradicions
  Festa Major
  La Festa Major de 1983, és la primera festa de Blancs i Blaus, que s'inicia el 25 d'agost amb el pregó de l'alcalde de Vilanova i la Geltrú Jaume Casanovas. La Porxada, engalanada de colors blanc i blau. A continuació comença el cercavila amb una traca, els Trabucaires de Solsona, els Diables de Vilanova i la Geltrú; al final del primer dia hi ha l'actuació de la Fura dels Baus a la Porxada i l'actuació de Rocky Muntanyola. L'endemà comença el cercavila amb els gegants i la banda de música de Ciutat Badia, que acaba a la plaça Lledoner amb un esmorzar popular; arrossada al parc municipal; a la tarda, animació infantil a la Porxada, amb el Fakir Kirman i el grup Pessic. Al vespre, a la Porxada, concert de jazz pel "Trio Jazz Tradicional". I a la plaça de l'Església, l'actuació de Pavlovsky. El 27, al matí a l'avinguda del Parc, partit de futbol entre Blancs i Blau. A la tarda, animació infantil amb el grup Garigots i seguidament audició de sardanes, amb la cobla els Bofills. Al vespre, teatre"La tigressa i altres històries" de Dario Fo, per Manel Barceló. A la nit, ball dels Blaus a la Porxada, amb els Crema Catalana. Diumenge 28, al matí esmorzar dels Blaus a la plaça de Sant Miquel, amb la Banda Ciutat Badia; al migdia, ball dels gegants i vermut amb l'orquestra Gran Moment; a la tarda, a la Porxada, actuació infantil amb Gran Sidral; a la nit, sopar de Blancs i Blaus a la Porxada; finalment, ball de fi de festa, amb l'orquestra Big Band de Lluís Rovira. La filmació acaba amb unes imatges de l'espectacle "Manicòmic" del Tricicle.
 • Inauguració del servei urbà d'autobusos de Granollers
  1969
  Actes institucionals
  Inauguracions
  Transports
  Autobusos
  Inauguració del servei urbà d'autobusos de Granollers. Presideix l'acte l'alcalde Francesc Llobet. La flota, estacionada al davant de l'edifici de la Telefónica, està formada per 4 autobusos Ebro de color vermell. Els assistents pugen a un autobús que els porta fins a l'estació del Nord (el carrer Girona i l'avinguda de l'estació del Nord estan sense asfaltar), De tornada passen pels carrers Torres i Bages i Anselm Clavé, fins a la parada, a la plaça de Josep Barangé, al costat de la parada de taxis. Les autoritats i convidats entren a l'hotel Europa per la plaça Barangé.
 • Setze trenta-dos
  1971
  Arts escèniques
  Arts i activitats culturals
  Cinema
  Film de ficció, va ser el primer de la productora Elan Diert Produccions. El film comença amb imatges de l'actriu Marlen Dietrich. Després una dona fulleja un àlbum de fotos del seu casament i recorda: el casament, l'arribada a una ciutat, la pensió, la casa a pagès, la marxa de l'home a la guerra...
 • Trobada CEPEC a Granollers
  1979
  Imatges breus de la trobada de famílies i mestres del CEPEC (Cooperativa Escola de Pares de l'Escola Catalana) a Granollers i a l'Escola Cooperativa Sant Esteve, el diumenge 2 de desembre de 1979. Hi ha imatges de la zona esportiva, de la plaça de l'Església i de la Porxada.
 • Granollers ciutat pubilla de la sardana
  1976
  Festes i tradicions
  Danses i balls
  Sardanes
  Celebracions a l'entorn de la nominació de Granollers com a Ciutat Pubilla de la Sardana el 1976. Comença amb la inauguració del monument a la Sardana, al davant de l'entrada de l'edifici de la Mútua del Carme i un aixecada de castells, entre els edificis del jutjats i l'AISS. A continuació es veu el traspàs de la flama i dels distintius de Torroella de Montgrí, anterior ciutat pubilla, a Granollers. En mig de l'acte, hi ha una llançada de fulls volants, amb reivindicacions polítiques. Hi ha unes imatges filmades des del terrat d'un edifici de la plaça. Finalment, hi ha imatges de l'interior del pavelló d'esports, on es va fer un acte oficial, amb un parlament de Josep Verde Aldea. També hi havia pancartes reivindicatives a favor de l'estatut.
 • Cineclub AC 1974
  1974
  Festes i tradicions
  Fira i Festes de l'Ascensió
  Imatges de la Fira de l'Ascensió de 1974, un any en què la fira d'atraccions es va instal·lar a la Font Verda.
 • Danses 1978
  abril 1978
  Festes i tradicions
  Danses i balls
  Diada de Sant Jordi
  Danses populars a la plaça de la Porxada conduïdes pel grup El Sac, amb motiu de la Diada de Sant Jordi.
 • Rotllo. Cursa de motos
  1971
  Esports
  Motociclisme
  Cursa de motos durant la Fira i Festes de l'Ascensió de l'any 1971, organitzada per Motor Club Granollers. Aquestes curses van afectar molt el trànsit de la ciutat els dies: 15, 16, 19 i 20 de maig.
 • Temporalada
  20/09/1971
  Gravació d'una tempesta molt forta a Granollers el dia 20 de setembre de 1971. Es veu el carrer Girona i la carretera com baixen plens d'aigua, com una riera. També hi ha imatges del riu, de gom a gom, i dels bombers fent alguna intervenció.
 • Míting PSC al pavelló
  1977
  Actes polítics
  Mítings
  Míting del PSC per a les eleccions al Senat, el juny de 1977, que tingué lloc al pavelló municipal d'esports.